WIK boekt wederom overwinning

Alex de Hoop onverslaanbaar

WIK 1 werkte in een volgepakte WIK arena een inhaalwedstrijd af tegen koploper Shot 2. Om nog een kleine kans te behouden op het kampioenschap moest WIK 1 een ruime overwinning boeken. Ondanks dat dit op voorhand een bijna ondoenlijke klus was gingen Frank Struijk, Alex de Hoop en Alwin Grootenhuis er vol voor. Ook WIK 3, verkerend in de middenmoot van de 4e klasse, had thuis een inhaalwedstrijd voor de boeg. John Berger, Rob Fokker en Alberto Grootenhuis speelden tegen Victoria 11 om de plaatsen 3 t/m 5.

De start van WIK 1 was buitengewoon goed, al snel werd er een 4-1 voorsprong gepakt tegen Shot 2. Alex de Hoop, voor sommigen beter bekend als Akim Abdul Khabar (AAK), speelde de avond van zijn leven. Daar waar Frank de afgelopen weken de show steelde, was het ditmaal de beurt aan Alex om ongeslagen uit de strijd te komen. Met verbluffend aanvalsspel troefde hij al zijn tegenstanders af. Frank moest nipt één partij in een spannende vijfgamer aan zijn tegenstander laten, maar in zijn andere wedstrijden walste hij over zijn tegenstanders heen alsof ze er niet stonden. Alwin Grootenhuis greep herhaaldelijk net naast de winst en kon daardoor geen verdere bijdrage leveren aan de score. Doordat Alex en Frank samen wel het dubbelspel wonnen, werd de 6-4 eindoverwinning binnengehaald. “Vandaag had ik duidelijk een topdag, ik wist vaak al voor dat ik de bal aanraakte dat het punt binnen was. Wanneer dat het geval is kan je niet veel gebeuren!” Aldus matchwinner Alex de Hoop.

WIK 3, voor wie de competitie min of meer al gespeeld is, moest zich opladen voor een duel met Victoria 11. John Berger speelde desondanks misschien wel de beste wedstrijden van het seizoen. Tot tweemaal toe wist hij met overmacht zijn enkelspelen naar zich toe te trekken. In zijn 3e enkelspel kende hij echter weinig fortuin en moest hij de winst aan zijn tegenstander laten. Rob Fokker was eenmaal succesvol in het enkelspel. Ook Alberto Grootenhuis, wie begin van het seizoen zijn comeback maakte, pakte zijn partijtje mee. De teller van WIK 3 bleef echter steken op 4 punten, waardoor een 4-6 thuisnederlaag onvermijdelijk bleek.

| 10 december 2004