Frank Struijk in topvorm

WIK 1 doet goede zaken

Vlaggenschip WIK 1 kwam thuis in actie tegen Elan 1. Elan 1 is een directe concurrent in de strijd om lijfsbehoud in de 1e klasse. WIK 1 pakte direct een 3-0 voorsprong doordat Frank Struijk, Alex de Hoop en Martin van Steijn alledrie hun eerste enkelspel verzilverden. Frank hield het goede spel vast en wist daardoor ook de rest van de avond ongeslagen te blijven. Alex de Hoop speelde ook zeer sterk, maar greep desondanks eenmaal nipt naast de winst, waardoor hij met 2 enkelspelen genoegen moest nemen. Een 6-4 eindoverwinning was het resultaat. De reactie van matchwinner Frank Struijk na afloop is veelzeggend: “Ik vind het uberhaubt al een eer om in de 1e klasse uit te mogen komen, maar om op een avond als deze boven mezelf uit te stijgen en zelfs de overwinning binnen te halen… Onbeschrijflijk!!!”

WIK 2, koploper in de 3e klasse, werkte in Culemborg een uitwedstrijd af tegen hekkensluiter Gispen 5. Voor Tim van Weerdenburg, Wilco Fokker en Sjoerd Vendrik was het zaak om 7 of meer punten te behalen, om zo de voorsprong ten opzichte van de nummer 2 respectievelijk te behouden of te verstevigen. WIK 2 begon furieus door al bij de rust een voorsprong van 0-4 te nemen, daarna werden de punten eerlijk verdeeld. Doordat Tim, Wilco en Sjoerd ieder 2 enkelspelen wonnen en Tim en Wilco ook het dubbelspel binnengesleepten, verdween er een belangrijke 7-3 uitoverwinning in de boeken.

WIK 3 had een lastige avond tegen UTTC 11 uit Utrecht, de koploper in de 4e klasse. WIK 3 zou enkel bij een overwinnig nog kans houden op een eventueel kampioenschap in de 4e klasse. Een stunt bleef echter achterwege doordat Hans de Rijk, Wim Honkoop en John Berger ieder slechts eenmaal de overwinning grepen in het enkelspel. Hierdoor bleef het puntentotaal steken op 3, daar waar UTTC 11 met 7 punten huiswaards keerde. WIK 3 behoudt hiermee enkel uitzicht op de 2e plaats.

| 23 november 2004