Sjoerd Vendrik in grootse vorm

WIK 2 zet zegereeks voort

WIK 1 ontving in eigen huis Shot 2 uit Soest. WIK 1 verkeert op het moment in goede vorm, getuige de knappe competitiestart. Wetende dat elk punt echter enorm belangrijk is, begon de elite van WIK furieus en pakte direct een 4-1 voorsprong. Alex de Hoop had hier het grootste aandeel in met 2 overwinningen. Frank Struijk wist één punt te scoren en samen met Alex werd het dubbelspel binnengesleept. Na deze verbluffende start eindigde de avond voor WIK 1 in een anticlimax. Zo werd er geen punt meer gehaald en verdween er een 4-6 nederlaag in de boeken.

WIK 2 kwam eerder deze week al in actie tegen het sterke VTV 11 in Nieuwegein.
Na de mooie 9-1 overwinning van vorige week was WIK 2 koploper in de 3e klasse. Om deze positie te verdedigen was het noodzakelijk om van VTV 11 te winnen. Sjoerd Vendrik kende een topavond door al zijn enkelspelen te winnen. Wilco Fokker trok 2 partijen naar zich toe en zette samen met Tim van Weerdenburg de zegereeks in het dubbelspel voort. Tim greep herhaaldelijk in de vijfde game nipt naast de overwinning en kon daardoor de overwinning geen extra klank bijzetten. Desalniettemin verdween er een 6-4 uitoverwinning in de boeken, hetgeen WIK 2 met 15 punten uit 2 wedstrijden uitstekend in de race houdt voor het kampioenschap. “Met de toegenomen ervaring neemt de wisselvalligheid in mijn spel af, hierdoor kan ik op een constant niveau presteren. Dit is nodig wil je kampioen worden”, aldus Sjoerd Vendrik.

WIK 3 is momenteel koploper in de 4e klasse. Na de zo voorspoedig verlopen 1e speelronde kende men nu aanzienlijk meer moeite in de thuiswedstrijd tegen VTV 16 uit Nieuwegein. John Berger en Hans de Rijk wisten ieder 2 enkelspelen te winnen. Rob Fokker was eenmaal succesvol, waardoor de punten eerlijk werden verdeeld. Ondanks dit gelijke spel is WIK 3 nog steeds koploper, zij het nu samen met Good Luck 4.

| 23 oktober 2004