Frank en Ronald ongeslagen

Goede resultaten WIK

Aangezien de wedstrijd van het 3e team tegen Vistoria 11 is verzet naar 29 oktober, kwamen er deze week maar twee teams in actie. Dit betekende echter geenszins een terugname in spanning. Daar waar WIK 1 momenteel vecht voor lijfsbehoud in de 1e klasse en het elk punt hard kan gebruiken, is WIK 2 in een hevige strijd verwikkeld voor het kampioenschap in de 3e klasse.

WIK 1 kwam donderdag in actie tegen het lastige Otio 1 in Bunnik. Het was Frank ‘Mr. Thunderbull’ Struijk die het voortouw nam door al zijn enkelspelen te winnen. Alex de Hoop wist één enkelspel te verzilveren, daarnaast wist hij samen met Frank het dubbelspel naar zich toe te trekken. Alwin Grootenhuis greep tot driemaal toe nipt naast de winst, waardoor de score bleef steken op een 5-5 gelijkspel. “Vannacht had ik een visioen van een cup met grote oren, in de weerspiegeling zag ik mezelf staan met mijn handen in de lucht. Ik had er dus alle vertrouwen in vandaag”, aldus een ogenschijnlijk onverslaanbare Frank Struijk.

WIK 2, koploper in de 3e klasse, speelde thuis tegen SVE 6. Gezien de resultaten in de eerdere speelrondes werd SVE 6 gezien als een directe concurrent voor het kampioenschap. Met dit in het achterhoofd werd gekozen voor sterspeler Ronald Verleun. Ronald maakte zijn status eens te meer waar door al zijn wedstrijden te winnen zonder ook maar een game af te staan. Tim van Weerdenburg won 2 enkelspelen met uitstekend aanvalsspel, maar slaagde er in zijn 3e enkelspel niet in de diverse matchpoints te verzilveren. Wilco Fokker wist ook 2 enkelspelen naar zich toe te trekken, maar ook hij greep net naast zijn 3e overwinning. Samen zetten Tim en Wilco ook de zegereeks in het dubbelspel voort, hetgeen een 8-2 overwinning op het scorebord bracht. Ronald reageerde emotioneel: “Ik ben buiten zinnen van vreugde. Door de hoge verwachtingen van de aanhang stond er veel spanning op mijn wedstrijden, om desondanks zonder gameverlies weg te lopen is ongelooflijk gaaf”.

| 15 oktober 2004