Nipte winst WIK 2

De elite van WIK 1 had donderdag een uitwedstrijd tegen concurrent Elan 1 in de 1e klasse. Zoals telkens dit seizoen was de beginfase ijzersterk, zo werd er al snel een voorsprong geboekt. Deze kon echter niet worden uitgebreid doordat diverse matchpoints in het dubbelspel niet werden verzilverd. Frank Struijk en Alex de Hoop slaagden er desondanks in om ieder 2 enkelspelen te winnen. Martin van Steijn kon hier helaas geen verdere bijdrage aan leveren en daardoor werd er een minimale nederlaag geleden: 6-4.

WIK 2, uitkomend in de 3e klasse, speelde in eigen arena tegen Gispen 5. Na een twijfelachtig begin en een daaruit resulterende 2-3 tussenstand in het voordeel van de mannen uit Culemborg, kwam WIK 2 op gang. Wilco Fokker gaf het publiek waar voor hun geld door alledrie zijn enkelspelen te winnen. Tim van Weerdenburg herstelde zich goed na een matig eerste enkelspel, hij stond daarna geen enkele wedstrijd meer af. Sjoerd Vendrik, vorige week nog de gevierde man met 3 winstpartijen, wist nu slechts één enkelspel te verzilveren. Het bleek net genoeg voor een overwinning: 6-4. “Met het oog op mijn geplande 2-weekse vakantie, is het noodzakelijk ons een dermate grote voorsprong te geven op de concurrentie dat ik met een gerust hart weg kan”, aldus een vooruitdenkende Wilco Fokker.

WIK 3 speelde maandag al tegen UTTC 11 in Utrecht. Teamcaptain Wim Honkoop gaf het goede voorbeeld door 2 enkelspelen naar zich toe te trekken. Na lange afwezigheid speelde Alberto Grootenhuis voor het eerst weer mee in WIK 3. Hij deed die niet geheel zonder succes, zo rolde hij één tegenstander met speels gemak op en had hij goede kansen in zijn andere enkelspelen. In tegenstelling tot de zaterdag ervoor, waar hij slechts met een pony genoegen nam, kende John Berger nu een mindere avond. Zo greep hij tot driemaal toe naast de winst en kon hij daardoor geen bijdrage leveren in de score. Hierdoor verdween er een 7-3 uitnederlaag in de boeken.

| 11 oktober 2004