WIK begint competitie overtuigend

Hans de Rijk terug achter de tafel

Eindelijk is het dan zover voor de mannen van WIK; de najaarscompetitie is weer van start gegaan. Na een voorjaar waarin WIK 1 op overtuigende wijze kampioen werd in de 2e klasse, is het nu zaak zich te handhaven in de 1e klasse. Voor WIK 2 en WIK 3 is het streven naar een nieuw kampioenschap in respectievelijk de 3e en 4e klasse.

WIK 1 had direct een zware wedstrijd tegen SVO 2, een tegenstander waartegen al talloze malen is gestreden om het kampioenschap in de 2e klasse ofwel degradatie uit de 1e klasse. Alex de Hoop, Frank Struijk en Alwin Grootenhuis lieten er geen gras over groeien en zaten er vanaf het eerste punt bovenop. Alex de Hoop en Frank Struijk waren ieder goed voor 2 overwinningen in het enkelspel. Daarnaast wisten ze ook met grote klasse het dubbelspel naar zich toe te trekken. Alwin Grootenhuis gooide in zijn laatste wedstrijd alles uit de kast om vervolgens voor de 4-6 eindoverwinning te kunnen tekenen, een uitstekend resultaat.

WIK 2 was in de openingsweek het enige team dat thuis speelde, het ontving Shot 6 uit Soest. Al vanaf het begin werd duidelijk dat de gelouterde spelers van WIK 2 promovendus Shot 6 geen enkele kans zou geven. Wilco Fokker speelde op erg hoog niveau en wist dan ook alledrie zijn enkelspelen te verzilveren. Tim van Weerdenburg presteerde het zelfs om ongeslagen te blijven zonder ook maar een enkele game prijs te geven. Samen trokken ze ook het dubbelspel naar zich toe. Sjoerd Vendrik won 2 enkelspelen, maar moest zijn derde partij nipt met 11-9 in de vijfde game aan zijn tegenstander laten, hierdoor keerden de mannen uit Soest huiswaards met een 9-1 nederlaag.

WIK 3, uitkomend in de 4e klasse, kwam eerder deze week al in actie. Het had een ontmoeting met ZTTV 4 in Zeist. John Berger speelde bij vlagen toptafeltennis. Het leverde hem in 2 enkelspelen een mooie overwinning op. Trainingsbeest Wim Honkoop wist zich uitermate goed voor te bereiden op deze eerste confrontatie. Hij trok, doorgaans met oerdegelijk spel, al zijn enkelspelen naar zich toe. Na langdurig blessureleed maakte ook Hans de Rijk zijn opwachting in WIK 3. Een veel betere rentree had hij zich niet kunnen wensen, zo bleef ook hij in deze eerste speelronde ongeslagen. Hiermee werd de eindstand bepaald op een overtuigende 8-2 uitoverwinning. “Het is mooi om je rentree te kunnen vieren met een klinkende overwinning, maar nog mooier is het om dit te doen met een kampioenschap. We zullen er dan ook alles aan doen om dit te verwezenlijken”, aldus een tevreden doch ambicieuse Hans de Rijk.

| 29 september 2004