Veel eremetaal in huize Fokker

In een drukke week met enerzijds een volledig competitieschema en anderzijds de Montfoortse kampioenschappen, was er voor de meeste Wikkers de mogelijkheid om hun seizoen nog wat extra glans te geven in de strijd om de prijzen.

WIK 1 speelde vrijdag is een bomvolle zaal in het altijd gezellige Tiel tegen Tielse TC 1. WIK 1 speelde met de sterkste opstelling. Frank ‘Thunderbull’ Struijk en Alex ‘Ákim’ de Hoop toonden eens te meer hun kwaliteiten door al hun wedstrijden te winnen. Zo wonnen ze beiden 3 enkelspelen en ook pakten ze het dubbelspel. Alwin ‘Big Al’ Grootenhuis was daarnaast ook nog eenmaal succesvol. Hij deed hiermee een zeer verdienstelijke 8-2 overwinning in de boeken verdwijnen. Met deze ruime overwinning neemt WIK 1 een voorsprong van 9 punten op nummer 2 SVO 3. Hiermee is het kampioenschap in de 2e klasse ogenschijnlijk binnen.

WIK 2 nam het in eigen zaal op tegen koploper De Schans 1 uit Montfoort. In een behoorlijk eenzijdige wedstrijd was Wilco Fokker, zoals al vaker dit seizoen, de enige die een puntje weg wist te kapen. In navolging wist hij bij de Montfoortse kampioenschappen tevens de hoofdprijs in de wacht te slepen, zo won hij van teamgenoot Tim van Weerdenburg in de finale.

WIK 3 verkeert momenteel in de positie dat het zich geen fouten kan permitteren. Zo vecht het samen met Good Luck 7 en Maarssen 4 tegen degradatie; één van de drie zal moeten degraderen. Afgelopen maandag kwam WIK 3 uit tegen HTTC 7. De in supervorm verkerende John Berger won wederom al zijn partijen in het enkelspel. Wim Honkoop speelde ook zeer sterk, hij kende echter ook eenmaal weinig fortuin, waardoor hij een punt moest laten liggen. Rob Fokker kende een uitermate goed weekend. Tweemaal wist ook hij een enkelspel te verzilveren, daarnaast won hij samen met John Berger het dubbelspel op overtuigende wijze waardoor er een 8-2 overwinning in de boeken verdween. Rob zette zijn lijn voort op de Montfoortse kampioenschappen en sleepte het maximale aantal van maarliefst 3 prijzen in de wacht. “Dit is zonder enige twijfel de mooiste week in mijn tafeltenniscarrière! Ik hoop deze lijn voort te zetten en daarmee van grote waarde te zijn voor het team in de strijd tegen degradatie”, aldus een zielsgelukkige Rob Fokker.

| 28 maart 2004